Lovgivning

Mode-2-opladning i boliger

Opladning af el-biler i boliger kan foretages med et Mode-2-kabel, som tilsluttes en almindelig stikkontakt i boligen. Denne opladningsform kaldes ofte ”mormorladning,” da der ikke findes et dedikeret stik til opladning. Hvis en almindelig husholdnings-stikkontakt anvendes til opladning, bør installationen ikke belastes med mere end 6 A over længere tid.

De forskellige normer og standarder for danske husholdningsstikkontakter tager ikke højde for det belastningsmønster, som opladning af elektriske køretøjer og andre apparater med et lignende forbrugsmønster har.

Derfor anbefaler Sikkerhedsstyrelsen generelt at undgå daglig opladning via mode 2-ladekabler, når kablet tilsluttes almindelige boligstikkontakter og i stedet få etableret en vægmonteret ladeboks, som er sluttet direkte til den faste installation, og som har en højere ladestrøm. Alternativt kan opladning ske via mode 2-ladekabel med en industristikprop, som er egnet til længerevarende høje belastninger.

Ladestanderbekendtgørelsen

​Ladestanderbekendtgørelsen (nr. 181 af 05/03/2020) fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen stiller bl.a. krav om etablering af ladestandere i forbindelse med bygninger.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har udstedt bekendtgørelsen med hjemmel i byggeloven.

På Bygningsreglementet.dk er der en vejledning om ladestandere i forbindelse med bygninger.

www.sik.dk 

Skal vi ringe dig op?

Udfyld formularen med dit navn og telefonnummer. Herefter kontakter vi dig hurtigst muligt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Ønsker du at høre mere om dine muligheder for ladestander til din el-bil, så kan du trygt kontakte os.

En del af Gorrissen El A/S

Vi er en del af Gorrissen El A/S og har stor ekspertise inden for el-installationer, belysning, IHC og videoovervågning.

Opsætning og montering af ladestandere til el-bil er derfor en naturlig del af vores samlede ydelser, som vi kan tilbyde dig.

Kontakt os

Gorrissen EL A/S

Stutmestervej 32, 3400 Hillerød

Telefon: 48 242 240

E-mail: info@gorrissen-el.dk